15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Разследват боя пред молитвения дом на “Свидетели на Йехова” в Бургас

 Образувано е досъдебно производство за снощния инцидент в Бургас, при който участници в митинг на ВМРО нападнаха пастори от сектата „Свидетели на Йехова“ в молитвения им дом в к-с „Славейков“. В момента продължават следствените действия, съобщиха от полицията в Бургас.

Днес пред дома на Йеховистите е извършен оглед, направени са снимки, иззети са биологични следи и веществени доказателства. Разпитани са свидетели на инцидента, като към момента се изяснява самоличността на нападателите, с цел търсене на наказателна отговорност. Установяват се и организаторите на събирането, спрямо които ще бъдат предприети административни мерки. От МВР уточниха още, че митингът не е заявен пред община Бургас, каквито са изискванията на Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Инцидентът стана снощи около 19 часа, когато участници в митинга започнаха да хвърлят камъни и бомбички и избиха с ритници вратата на молитвения дом. При боя пострадаха петима души, които са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ. Четирима от тях са с повърхностни наранявания в областта на главата, а петият е със счупен нос.

При пристигане на полицейските екипи нападателите от първата група са се разпръснали. Във Второ Районно управление са отведени около десетина участници за разпит, след което са освободени.

Пострадалите пастори от сектата „Свидетели на Йехова“ днес упорито отказваха да се срещнат с медиите. От ВМРО Бургас, категорично отрекоха в боя да са участвали техни членове. Към митинга са се били присъединили и фенове на футболните клубове в Бургас, както и потърпевши от дейността на сектата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук