23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Изгоря култовият ресторант “Старата Фрегата” в Бургас

 Емблематичното бургаско заведение от 80-те години „Фрегатата “ изгоря днес. Сигналът за пожара е получен в Районната противопожарна служба в 17.30 часа. Пламъците бяха обхванали цялото заведени, а гъстите облаци дим се виждаха от центъра на Бургас. Миризмата на пушек обхвана града. В гасенето на пожара се включиха 4 пожарни с 12 огнеборци.

„Фрегатата “ се намира на Централния бургаски плаж точно до Гранд Хотел Приморец. Собственикът му Димитър Караненов отказа да конкретизира дали заведението попада в концесионната територия, прилежаща до хотела. Обеща подробна информация утре след като се запознае с документацията.“Фрегатата“ не работи от години. Не е ясно обаче чия собственост е в момента заведението.

От полицията съобщиха, че по всяка вероятност заведението е подпалено от клошари, които са живеели в необитаемата постройка. Предполага се, че бездомниците са струпали във вътрешността на дървения обект вехтории и отпъдъчни вещи, които в съчетание с инпрегнираната с лаково покритие корабна повърхност, са довели до бързо и неконтролируемо разрастване на пожара.

Подобни запалвания на необитаеми постройки не са прецедент в последните години, като освен Старата фрегата по сходни начини са подпалвани изоставени къщи в Централната градска част, Морското казино преди реконструкцията му, неизползваемата дискотека „Нептун“също разположена на Централния бургаски плаж и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук