14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Анелия Райкова и Стойко Даскалов с наградата “Млад художник” на Бургас

 На 24 май в изложбената зала на СБХ Бургас беше връчената годишната награда за млад художник. Тя се дава за пета поредна година и е на името на талантливия бургаски творец Руси Стоянов- автор на един от символите на Бургас- „Грамофона“. Учредена е от неговата съпруга Галя Чернева.

Тази година наградените творци бяха двама- Анелия Райкова и Стойко Даскалов, сред номинираните общо пет.

В общата изложба на дружеството на бургаските художници с живопис, графика и пластика участват над 80 автори. Тази година акцентът беше насочен към младите бургаски творци.

Председателят на СБХ Бургас Жоро Динев дари за празника три графики- на Маруса Любчева за дарителство и подпомагане на бургаското изкуство, на зам. областния управител Златина Дукова за партньорството на държавата,  чиято собственост е изложбената зала и на кмета на Бургас за партньорството на общината.

Димитър Николов обеща на бургаските художници скоро да имат своя изложбена зала и Бургас, освен най-добър град за живеене,  да бъде и един духовен град.

Сред официалните гости беше и бургаския депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев, който обеща съдействие проектът за реконструкция на графичната база  в Морската градина да мине по-бързо за одобрение през Министерството на регионалното развитие.

Бургаските творци изпяха за финал „Многая лета“ и поканиха бургазлии да разгледат изложбата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук