24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Георги Лапчев: ОУП е важен за развитието на община Царево

Спреният от две години насам общ устройствен план на община Царево се оказва пречка за развитието на района. Ключови за Черноморската община проекти не могат да бъдат изпълнени заради неодобрения план. Това обяви днес кандидатът на ГЕРБ за втори кметски мандат, Георги Лапчев. Според него общият устройствен план на Царево трябва да бъде променен, с което да се отговори на европейските изисквания и исканията тези на еколозите.

Разрешаването на проблема с плана попадна сред акцентите в предизборната програма на Лапчев и неговия екип. В нея са включени и амбициозни проекти, които ще бъдат изпълнени в град Ахтопол, селата Лозенец и Варвара. Част от акцентите в нея е и разширението на царевското пристанище и изграждането на нови в морските селища на общината.

Георги Лапчев отчете, че първата му предизборна програма, с която спечели кметското място преди четири години, е била изпълнена на 98%. Като най-сериозни успехи, той отбеляза инвестиции в пътната инфраструктура, цялостният ремонт на централната част на Царево и налагането на общината като сериозна туристическа дестинация, което се потвърждава и от отчетения ръст на туристите с близо 20% през лято 2015-та.

Лапчев заяви, че ще продължи активната си работа за популяризирането на Царево у нас и зад граница. Кандидатът за кмет предлага и свежи идеи за създаването на условия за предприемачество, като акцентът тук е върху микробизнесът – тясно свързан с марката „Странджа”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук