15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Мажоретки превзеха Поморие

В „Ритъма на морето” неуморно тактуваха стотици жители и гости на слънчево Поморие. Две последователни вечери – 01 и 02.09.2015 г. многолюдната публика на площада пред читалище „Просвета 1888” бе в плен на вълшебни музика и танц. Не слова сътвориха магията, а красивите движения и мелодични звуци в рамките на Националния фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Цветното събитие се проведе в града ни за единадесети пореден път като част от програмата на празниците “Море от вино”. Превърналия се в традиция фестивал отново обедини талантливи духови и мажоретни състави от цялата страна. Обедини ги, защото „Ритъмът на морето” няма конкурсен характер, той създава приятелства между хора от различни възрасти и им дава възможност за обмяна на творчески идеи.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПогледите бяха приковани още в самото начало със забележително дефиле по пешеходната улица на града. Участие в него взеха всички състави, а именно:

Мажоретен състав “Миладина” – гр. Бургас

Представителен мажоретен състав “Светла” – гр. Елин Пелин

Мажоретен състав – гр. Своге

Студио за модерен балет “Дъга” – гр. Ахелой

Мажоретен състав и Танцова формация “Фреш” при НЧ “Просвета 1888” – гр. Поморие

Общински духов оркестър – гр. Поморие

Ученически духов оркестър при община Поморие

Фанфарен оркестър – гр. Ветово

Духов оркестър “Костадин Манов” – гр. Свиленград

Градски духов оркестър “Михаил Биков” – гр. Шумен

Единадесетото издание на Националния фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави бе официално открито от заместник-кмета на община Поморие Илия Джингов. Той приветства всички присъстващи и им пожела да се насладят и почерпят от положителния заряд на сцената.

Атрактивните танцови съчетания и впечатляващи музикални изпълнения заслужиха аплодисментите на публиката и провокираха много усмивки и настроение през двете фестивални вечери.

Председателят на читалище “Просвета 1888” Милчо Талев връчи на всички участници дипломи, плакети и подаръци от Община Поморие. Така „Ритъмът на морето” – Поморие 2015 завърши с пожелание за нови срещи.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук