23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Над 500 артисти и тонове вино за поморийските празници „Море от вино“

Община Поморие, местното читалище „Просвета“ и „Черноморско злато“ откриха 14 издание на традицинните за морския град летни празници „Море от вино”. До 6 септември винената фиеста ще се разгърне с изключително интересна арт програма, с участието на популярни български и чуждестранни изпълнители.

„Горд съм, че предоставяме нашия опит в организирането на подобни празници и на наши съседни градове”, каза кметът на Поморие Иван Алексиев. Той даде за пример Бургас, където също се провеждат празници на виното. Празниците на виното в Поморие започнаха с дегустация, едни от най-новите и вина от района на Поморие. Беше представена премиум серията Вила Марвела, която тази година е с две нови попълнения – ароматен Мускат и свеж и минерален Совиньон Блан

От винзавода в Поморие подчертаха, че става дума за вина – продукт на специалната технология микровинарство, в която през последните години са фокусира големи инвестиции. Част от серията е и единственото българско червено вино, което се предлага в американски ресторант с три звезди Мишлен.

Стотици литри вино ще се разлее в дните на винените празници в Поморие.  Тази вечер те ще бъдат открити с посрещане на бог Дионис и Базар на винопроизводителите на площада в Поморие.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук