18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Национално турне на Живко Петров

На 2 декември Бургас ще се превърне в началната спирка от националното турне на Живко Петров, който ще представи своя първи солов пиано албум с класическа музика – After 4. Албумът включва 10 оригинални композиции, в които класиката се препрлита с джаза по един елегантен и вълнуващ начин. Музика, която пленява с поетичното си звучене, силен емоционален заряд и кинематографичното усещане, което носи всяка пиеса.

 

Заглавието на албума не е избрано случайно, а цифрата „4“ носи символиката на 4 десетилетия работа, 4 месеца творческо вдъхновение, дошло от 4-те най-важни неща в живота – свободата, любовта, равновесието и мисълта.

Новият албум на Живко Петров е създаден за кратък период от време, но зад реализацията му се крият различни влияния и сериозен музикален опит. After 4 излиза в начало на 2015 година, паралелно с втория студиен албум на JP3 – „Between the Worlds”, последван от турне в Канада и България.

 

Концертът започва в 19:00ч, в Културен център „Морско Казино“ /зала „Петя Дубарова“/, а билети можете да откриете онлайн и на касите на Ticketlogic в Бургас – Office 1 Superstore /бул. „Христо Ботвев“ 41/ и магазин „На Тъмно“ /улица „Богориди“16/, както и на входа на събитието.

 

Живко Петров е един от най-талантливите и многопластови съвремени български музиканти. Пианист, композитор, продуцент и аранжор, чието име стои под албумите на редица български певци и музиканти като Васил Петров, Камелия Тодорова, Белослава, Любо Киров, Хилда Казасян, Мария Илиева, Орлин Павлов. Той е създател и съучастник в няколко джаз формации, сред които JP3 /Jivko Petrov Trio/. Свирил е с изпълнители от световната музикална сцена, сред които са Натали Кол, Сара Брайтман, Дзукеро, Мелани Блат, The Floacist, Омар Фарук, Васко Василев, Йълдъз Ибрахимова, Милчо Левиев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук