14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Петко Иванов: Внимавайте, когато избирате охранителна фирма

Петко Иванов – управител на „3С СОТ Бургас“ ООД бе избран за трети пореден път за член на УС на НАФТСО с 22 гласа на провелото се отчетно-изборно събрание на асоциацията. В Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана членуват 47 фирми от охранителния сектор.

 

– На провелото се отчетно-изборно събрание на НАФТСО ви избраха за трети пореден път в Управителния съвет. Това повод за каква равносметка е за вас?

– Това показва, че „3С СОТ Бургас“ се ползва с добър авторитет в охранителния бизнес и може би оценка за моята работа през мандата 2010-2011 година.

– Като член на УС какви са ви правомощията и решенията, които може да вземате?

– Управителният съвет и колективен орган за управление на асоциацията и решенията се вземат от него.

– Как асоциацията ще лобира за подобряване на качеството на услугите, които предлагате?

– Три са приоритетите – първият е промяна на Закона за частната охранителна дейност, който в този вид възприпрятства работата на частните охранителни фирми, вторият е въвеждането на Етичния кодекс във взаимоотношенията между охранителните фирми и третият – препоръките, които ние отправяме към потребителите на охранителни услуги, за да могат по-бързо и лесно да се ориентират и да изберат охранителна фирма.

– Какво успяхте да свършите в НАФТСО през 2011 година?

– Работихме за повишаване на ролята на асоциацията в частия сектор за сигурност. Реализирахме няколко значими форуми – среща с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България във връзка с актуални проблеми на частния охранителен сектор, наши представители участваха в Деветата международна конференция „Сигурността в Югоизточна Европа – кризи, предизвикателства, политики“, подготвихме и реализирахме няколко успешни проекта – становище по прилагането на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите средства, популяризиране на проучването за частните охранителни услуги и други.

През 2011 година в асоциацията бяха приети четири нови членове.

УС оценява работата на НАФТСО като съдържателна, полезна и прозрачна. Създали сме добри предпоставки за развитие на сдружението, за повишаване на неговата роля и на авторитета му в обществото.

– Какви решения взехте на отчетно-изборното събрание?

– Състоянието и бъдещето на частните услуги за сигурност изискват общи действия и ползотворно представителство на национално и европейско ниво, трябва да се усъвършенства нормативната база, да се регламентират правилата в сферата на частната сигурност, потребност от ефективни мерки за ограничаване на „сивия сектор“ и регулиране на дейността на некоректните „играчи“ на пазара, ниското качество на услугите и порочните практики в процедурите за обществени поръчки. Всички тези решения имат за цел да помогнем и на нашите бъдещи клиенти при избора им на охранителна фирма.

– Какви са вашите препоръки към бизнеса при избора му на охранителна фирма?

– Трябва да се оценят достойнствата на фирмата доставчик на охранителна услуга, той трябва да притежава лиценз по Закона за частната охранителна дейност, персоналът да е преминал през обучение съгласно закона, препоръчително е фирмата да има внедрена система за управление на качеството, да членува в действата браншова организация.

– Какво ви предстои през 2012 година? Върху какво ще акцентирате в качеството си на член на УС на НАФТСО?

– Управителният съвет ще работи за промяна на отношението на публичните институции и на бизнеса към необходимостта от качествени услуги за сигурност и професионализъм в дейността. Ще работим и за раширяване на представителността на НАФТСО като увеличаваме обхвата на сдружението.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук