21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Петък Кънев-водач на листата на БСП Бургас: Аз съм сравнително независим човек. Няма да разреша на никой да ми се качи на главата!

Г-н Кънев, вече е ясно, че Вие ще водите листата на БСП Бургас. Как приемате тази номинация?

 

– За мен предложението на Михаил Миков беше доста изненадващо, защото съм единственият непартиен член, от гражданската квота, водач на листа. Няколко неща бяха интересни за мен, освен предложението на Михаил Миков. Първо, това предложение беше подкрепено от Янаки Стоилов, а той настояваше изрично от гражданската квота да няма водачи на листи.   Petar Kanev 3Второто е, че Бургас беше едно от малкото места, където местните организации не скочиха срещу пратения им водач на листата, което е една добра атестация за мен и аз им благодаря. Трето, Бургас въобще не непознат регион за мен. За първи път започнах работа тук 1981 г., когато проф. Александър Фолме направи член на координационния център по програмата „Странджа Сакар” и имам страшно много познати в този регион, в Грудово, в Приморско, в Царево и основно в Малко Търново.

Да си правя визитна картичка няма никакъв смисъл. Аз влязох преди 8 години в българския парламент, като представител на българския бизнес. В момента съм вицепрезидент на КРИБ. Аз съм човек, който търси няколко опорни точки. Първо, ние трябва да намираме онзи баланс между труд и капитал, второ-аз винаги търся консенсус в решенията. При всички случаи независимо какъв е кмета на Бургас и на общините в Бургаска област те са представители на народа и не бива да делим кметовете по партийна принадлежност. Лично аз мисля, че с кмета на Бургас ще намерим много добри допирни точки, още повече, че се познаваме много отдавна с него. Преди да стане кмет той беше регионален представител на КРИБ в Бургас. Ще работя и с всички останали кметове. Бъдещето ще покаже доколко бургазлии ще бъдат доволни от мен, но при всички случаи ще търся консенсус и разбирателство, защото съм адски умерен от агресията, от натоварването с излишни емоции. Твърдял съм не един път, че кризата ни не е нито икономическа, нито политическа, нито финансова, кризата ни е криза на доверието. Доверието в нас политиците! Трябва да се спрат тези безсмислени битки и да започнем да работим за всички нас.

На каква предизборна кампания ще заложите?

Petar Kanev 1-На толерантна кампания.На кампания, която гледа напред, която не се връща назад. Кампания, която няма да бъде такава, каквато ГЕРБ направиха по време на тези три години и половина от управлението си, непрекъснато да се оправдават с тройната коалиция. Както виждате Орешарски направи един добър ход . За една година управление, нито веднъж не започна да се оправдава с управлението на Бойко Борисов. Мисля, че така трябва да бъде и за в бъдеще. Да, ревизия трябва да има, да, анализи трябва да има, трябва да се види, който е бръкнал в кацата с мед да бъде наказан. Аз съм един сравнително независим човек , може би зависим донякъде от жена си и децата и смея твърдо да кажа, че няма да разреша на никой да ми се качи на главата. Не съм го разрешавал и досега!

-В предната кампания за парламентарни избори водач на листата в Бургас беше Димчо Михалевски. Той успя да вкара в парламента 4-ма депутати от Бургас, което е голям успех за региона. Ще успеете ли да повторите този резултат?

-Вижте, едва ли Димчо Михалевски ги е вкарал. Вкараха ги гласоподавателите, вкараха ги в една обстановка, в която народът беше уморен от предишното управление и имаше една сериозна емоция. Аз в момента не искам да коментирам цифри. Много приятно ми стана, че много от вашите колеги имат високо мнение за Димчо Михалевски. Той беше един много добър управленец . Човек със собствен бизнес, преди да стане депутат . Човек индустриалец, производственик , на който му е ясно къде се разписва платежното. Човек, който първо е влязъл в икономиката и след това е станал политик. Смея да твърдя, че аз съм човек като него и от тук нататък да давам анализи ми е малко сложно.

Вие го казахте в началото, но все пак срещнахте ли някакво съпротивление от местната организация на БСП, че водач на листата не е човек от Бургас? Усетихте ли някакви негативни настроения ?

 

-В местната организация не усетих никакво негативни настроения. До колкото знам, един, двама ваши колеги от медиите са просъскали защо човек от София пак идва в Бургас. Аз мисля, че самите бургазлии и местната партийна организация, трябва да си дадат сметка защо доста години вече водачи на листата в Бургас са хора пратени от София. Аз не искам да давам този отговор, нека те да помислят по темата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук