24.1 C
Бургас
неделя, юни 26, 2022

Голяма излагация за британците пред света: Откриха следи от кокаин в 11 от 12-те тоалетни в Парламента

Полицията във Великобритания е била информира за появилата се информация в местен вестник, че в британския парламент се използва кокаин, информира Associated Press.

„Предоставената на Sunday Times информация за употреба на наркотици в британския парламент, е силно обезпокоителна и ще я повдигна като приоритетна пред лондонската полиция,“ заяви председателят на Камарата на общините Линдзи Хойл. „очаквам да видя пълно и ефективно прилагане на закона.“

Хойл се е свързал с полицията след публикация в Sunday Times, в която се твърди, че в сградите на парламента се използват наркотици.

Следи от кокаин са засечени в 11 от 12-те тоалетни, от които са взети проби, в това число и в тоалетна, която се намира близо до офиса на премиера Борис Джонсън. Сред тестваните тоалетни са и такива, в които достъп имат само хора с парламентарен пропуск, в това число законодатели, служители на парламента и журналисти.

„Виждал съм народен представител открито да използва кокаин на купон,“ казва един от източниците на Sunday Times.

Позовавайки се на ветеран от Уестминстър изданието пише, че в парламента има „култура на употреба на кокаин“, към която спадат „известни имена“ и „амбициозни млади депутати и длъжностни лица.“

„Те си мислят, че са недосегаеми, защитени от техните приятели в балона, в който живеят. Шокиращо е, но и тъжно. Много от тях имат нужда от помощ,“ казва същият източник.

Според публикацията в парламента „открито се използва“ и канабис.

Говорител на Борис Джонсън е заявил, че информацията за употреба на наркотици в сградите на парламента „е обезпокоителна.“

На фона на появилата се информация Джонсън стартира нова кампания срещу наркотиците, като в понеделник бе облечен като полицай в Ливърпул.

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук