21.1 C
Бургас
вторник, юни 28, 2022

Инцидентът на АМ „Струма“: В автобуса е имало втори шофьор

В автобуса е имало втори шофьор, не се знае дали е оцелял. Това заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Михайлов.

Ще получим от Северна Македония всички документи за фирмата, за автобуса, както и биологичен материал от близките на жертвите. Това ще се случи до дни“, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов от мястото на инцидента на АМ „Струма“. Той е там заедно с главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовевски.  

„Съболезнования за жертвите. Дълги години имаме добро взаимодействие с прокуратурата в България и ще работим заедно“, каза Йовевски.Разпитват се оцелелите от горящия автобус, които са настанени в „Пирогов“, но само двама в момента са в адекватно състояние, останалите са в шок. Разпитват се и очевидци на местопроизшествието.

Ще получим от Северна Македония всички документи за фирмата, за автобуса, както и биологичен материал от близките на жертвите. Това ще се случи до дни“, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов от мястото на инцидента на АМ „Струма“. Той е там заедно с главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовевски.  „Съболезнования за жертвите. Дълги години имаме добро взаимодействие с прокуратурата в България и ще работим заедно“, каза Йовевски.

Според Борислав Сарафов картината се изяснява с всек изминал час. Двама от оцелелите пътници вече са дали обяснения за случилото се. Останалите още не са адекватни. Има и очевидци на инцидента, които се разпитват. Ще бъде изготвени комплексни експертизи.

„Въпросът е дали взривът е причинен вътре в автобуса или от сблъсъка му с мантинелите. Четирите автобуси от групата са се движили на разстояние 15-20 минути един от друг“, посочи той.

„От името на главния прокурор Иван Гешев изразявам съчувствие и съболезнования към близките на жертвите. Той е на работно посещение в Хага. Възложи разследването на Националната следствена служба, които са най-опитни в разследването“, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева, която също е на мястото на инцидента.

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук