19.1 C
Бургас
петък, май 27, 2022

Кметът на Несебър подкрепи благотворителна инициатива

Благотворителен коледен базар, организиран от Община Несебър и НЧ „Яна Лъскова – 1905“, събра във фоайето на читалището прекрасни коледни сувенири, изработена от различни институции, организации и граждани на общината.

Базарът бе посетен от кмета на Несебър Николай Димитров, който изрази лична подкрепа към инициативата, посветена на милосърдието, съпричастността и взаимопомощта в общността.

Пъстроцветната празнична украса се състои от ръчно изработени предмети, част от които притежават висока художествена стойност. Събраните от продажбата на коледни артикули средства ще бъдат предоставени на Общинската организация на червения кръст, за да бъдат изразходвани в помощ на най-нуждаещите се.

На 9 декември част от празничните сувенири ще бъдат изложени за продажба в Артиум център.

Старанието и любовта, вложени в изработката на предметите, носи затрогващо послание за единение в предпразничните дни, в които всеки трябва да се обърне към ближния и да дари обич и грижа Това е и мотото на събитието, което ще продължи до 10-ти декември.

Такива благородни и хуманни инициативи са традиция в община Несебър, където силната и влиятелна общинска организация на БЧК е двигател на множество акции в подкрепа на местни и национални благотворителни кампании.

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук