22.1 C
Бургас
неделя, юни 26, 2022

Коледарчета нарекоха Поморие за здраве и благополучие

Народните вярвания за Игнажден гласят, че какъвто човек пръв прекрачи прага на дома ни, такава ще бъде и цялата следваща година. Днес, точно на празника, прага на Община Поморие прекрачиха две дружини коледари – децата от ДГ „Теменуга” – гр. Ахелой и ДГ „Детелина” – гр. Поморие, за да пожелаят здраве, благополучие и берекет.

Кметът Иван Алексиев лично посрещна скъпите гости в кабинета си. С дебели ямурлуци, с китка в калпака, с ритуални геги и усмивка на лице малчуганите бяха подготвили богат репертоар от коледарски песни и наричания. Освен много добро настроение, малките гости донесоха картички, подаръци и коледна пита.

„Благодаря на вас и вашите учители, че сте се подготвили така добре за този народен обичай. Вашето гостуване, наричане и песни наистина предвещават една успешна нова година за всички нас, жителите на община Поморие. Да си пожелаем да е толкова усмихната и добра, колкото сте и вие – децата.“, каза кметът Иван Алексиев и заедно с председателя на Общинския съвет Адам Адамов и заместник-кметът Янчо Илиев поднесоха на всяко дете лакомства.

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук