24.9 C
Бургас
събота, май 28, 2022

Колко милиона изкушиха Киану да се върне в „Матрицата“

Киану Рийвс се завръща към емблематичната си роля на Нео в „Матрицата: Възкресение“ в кината от днес и по HBO Max, което не се предлага в България. Разкрита е заплатата му за свършената работа. Според „Variety“ 57-годишният Рийвс е спечелил между 12 и 14 милиона долара като основна заплата за новата част от поредицата. Тази цифра е само с няколко милиона повече от 10-те милиона долара хонорар, който Рийвс е спечелил за „Матрицата“ от 1999 г.

Колко ще са допълнителните приходи за Рийвс ще стане ясно след представянето на филма в кината. В репортаж на ABC през 2006 г. беше съобщено, че Рийвс е спечелил допълнителни 25 милиона долара от първия филм. Тогава продукцията натрупа 171,4 милиона долара в страната и 466,6 милиона долара в световен мащаб след премиерата си, а беше създадена със сравнително скромния бюджет от 63 милиона долара.

Успехът на филма доведе до заснемането на още две продължения от братята-сестри Уашовски – тогава Лари и Анди, сега Лана и Лили. Те направиха почти двете части едновременно,“ The Matrix Reloaded“ и „The Matrix Revolultions“. Хонорарът на Рийвс за тях не беше разкрит, но според „Celebrity Net Worth“ той е спечелил над 120 милиона долара бонуси от двете продължения, пише „Дир“.

Като се има предвид огромния успех на франчайза, основната заплата на Рийвс за „Матрицата: Възкресение“ изглежда изненадващо ниска, но може така той да е решил да подпомогне бюджета на продукцията, както го е правил и други пъти. Говори се, че Рийвс се съгласил да получи по-малък хонорар за „Адвокатът на дявола“ и „Заместниците“ с милиони долари, за да могат да си позволят продуцентите да наемат и другите негови колеги, които участват в тях. Ал Пачино в „Адвоката на дявола“ и Джийн Хекман в „Заместниците“.

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук