19.1 C
Бургас
петък, май 27, 2022

Меркурий тормози три зодии

Меркурий тормози най-силно три зодии при последното си ретроградно появяване тази година, твърдят астролози.

Планетата става ретроградна на 27 септември и ще е така до 18 октомври. Това е третата й ретроградност за 2021 г., сега в съзвездие Везни. Затова най-силно са засегнати зодиите Дева, Везни и Близнаци. „Но ретроградността на Меркурий не е повод за униние, а на принципа „да превърнем дефекта в ефект“ дори може да се използва за положителни цели“, заявява немската астроложка Таня Брок пред сп. „Л’Офисиел“.

Свръзка

Всеки ретрограден Меркурий удря първо свръзките между хората. Това означава проблеми с комуникацията и разбирането на принципа „едно му говоря, друго чува“. Таня Брок отбелязва: „Всички сме чували и чели за ужасите на ретроградните периоди на Меркурий. А този е във Везни и проблемите сякаш се задълбочават още повече. Възможни са недоразумения на всякакво ниво, усложнения в бизнеса, преговорите и пътуванията. Затова не се занимавайте с големи сделки. Не е подходящо да се купуват имоти, да се започват нови бизнес начинания. Но пък е идеално време да си направим планове, да си припомним стари връзки, които ще са ни от помощ за след периода на ретроградност“.

По зодии

При Овен този път ретроградният Меркурий носи проблеми в интимната и семейната сфера, но те са лесно разрешими. Добро време Овенът да планира както бизнес начинания, така и фамилни въпроси, но да не подписва важни документи. Телецът може да има проблеми със здравето и финансите, затова да задържи нещата, преди да предприеме планови операции или да подписва договори. Време за ремонт у дома. При Близнаците има съществен проблем с разбирането – както тях трудно ги разбират, така и те възприемат с мъка всичко наоколо. Добре време за подготовка на стратегии. Ракът е от най-облагодетелстваните от ретроградния Меркурий и сега може да се занимава с всякакви ремонти и обновявания на дома. Но да не прави големи покупки. Лъвът може да има сериозни проблеми с комуникацията и пътуванията, но пък е добре да направи срещи с роднини или приятели, с които отдавна не е контактувал. Девата да разчита на себе си, да не оставя нищо на случайността. Може да са й необходими много повече сили и ресурси да извършва дори най-елементарни неща. При Везни балансът е най-застрашен, да внимават и със здравето. Това е труден период, който след три седмици постепенно ще отмине. Скорпионът и Стрелецът е добре да погледнат в настоящето, за тях периодът е добър. Козирогът не е добре сега да сменя работата, а да изчака поне да мине 18 октомври. Да не избързва в никакъв случай. Водолеят трябва да бъде много бдителен, защото лесно може да обърка нещата. За Риби принципно ретроградният Меркурий е добро време, но този път той засяга финансите им и трябва да са много внимателни./monitor.bg

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук