18.3 C
Бургас
петък, май 27, 2022

Несебър отбеляза Международния ден на Черно море с изложба

Община Несебър и Общински детски комплекс –Несебър за тринадесети път отбелязаха Международния ден на Черно море с изложба от произведения на лауреатите на Международния конкурс „Аз обичам Черно море“. Експозицията е подредена в Артиум център и може да бъде посетена до 13 ноември включително, между 10.00 и 20.00 часа. 

Изложбата представя произведенията, отличени с I, II,  III и IV място в раздел “Изобразително изкуство”. Експозицията на наградени творби дава възможност на широката общественост да се запознае с творчеството на най-талантливите участници.

Изложбата „Аз обичам Черно море“ се организира от Община Несебър и  ОДК-Несебър и е включен в програмата на Националния дворец на децата.

Конкурсът предоставя възможност за участие в различни жанрове – литературно творчество–поезия и проза, изобразително изкуство и фотография. Броят на участниците тази година достигна 1200.

Отбелязването на Деня на Черно море цели не само да съдейства за популяризирането на морето чрез разкриване на неговата красота и необятност, но и да подчертае  важността му за икономиката на нашата страна, да изостри вниманието към негативните последствия от замърсяването на крайбрежната зона, причинени от човешката дейност, и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и във водите му.

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук