18.3 C
Бургас
петък, май 27, 2022

Пътуващото куче на Истанбул: Запознайте се с Боджи

Транспортната система в Истанбул гъмжи от хора, но все пак е най-добрият начин за пътуване из града. Турският мегаполис е и дом на голям брой бездомни кучета и котки, но една от тези животинки се наслаждава на предимствата от безплатното пътуване.

В претъпкания пътнически ферибот в Истанбул между Европа и Азия всички погледи се насочват към един пътуващ, който се наслаждава на гледката от прозореца си. Боджи, улично куче, се превърна в редовна гледка на фериботи, автобуси и влакове в най -големия град в Европа.

https://twitter.com/istanbulbld/status/1443814203664576513

Кучето се радва на дълги пътувания в градския транспорт – до 30 километра в обикновен делничен ден, пише „Дейли Сабах“.

Служители от общината в Истанбул, които записват пътуванията на кучето с микрочип, казват, че той се отбива от най-малко 29 метростанции на ден и дори е бил проследяван в морето, когато отделя един уикенд за пътуване до Принцевите острови. Със златисто-кафява козина, тъмни очи и гъсти уши, Божи започна да привлича вниманието преди два месеца.

Данните, събрани от проследяващото му устройство, показват, че историческите трамвайни линии са любими на Боджи, но той също често пътува с метрото. Любимо място за него е средната част на вагона на метрото, или boji на турски – оттук и името, което му дадоха служителите.

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук