22.1 C
Бургас
неделя, юни 26, 2022

Проектът dragON събира в едно логиката на мюзикъла и потенциала на танца, премиерата в Бургас

Проектът dragON aka PHOENIX е част от хореографска трилогия, създадена в съавторство между танцьорите Александър Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас, известни още като STEAM ROOM. Проектът се занимава с темата за протестиращото и празнуващо тяло на „drag” сцената, изследвайки взаимовръзката им с танц и хореография.

„Елате в гримьорната ни, където ще накараме розите да цъфнат!“, това е посланието на танцьорите.

Събитието ще бъде представено пред бургаска публика на 27 септември /понеделник/, от 19.00 часа, в Културен Дом НХК. Входът е свободен.

Проектът dragON aka PHOENIX е живописно представление, в което въздържанието не е опция. Използвайки буквалност и логиката на мюзикъла, творбата проблематизира потенциалните абсурди в хореографията и танца.

В рая не се пазят тайни, пламъците не лъжат. Това е резултатът от невъздържаността на три пламтящи танцуващи души. Това е възходът на суперзвездите.

Хореография и танц: Александар Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас, познати още като STEAM ROOM, музиката е на Цветан Момчилов. Текстът и вокалите са на Драгана Заревска. За сцената и костюмите се е погрижила Михаела Добрева, графичният дизайн е на Георги Десподов. Специални благодарности към Анна Жиго за помощта при драматургията.

Продукция на STEAM ROOM и Гараж Колектив.

Копродукция на Workshop Foundation по линия на програмата „Creative Crossroads“ в рамките на „Life Long Burning project“ с подкрепата на „Creative Europe programme of the European Union“.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата на България, Национален фонд „Култура“, България и Община Бургас.

С подкрепата на Народно читалище „Васил Левски“, Performance Room, Moving Body Festival, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, Skopje Pride Weekend, ВИЖ!, Jasmin Magazine.

dragON aka PHOENIX е част от проекта „Представяне на нови продукции на STEAM ROOM в Бургас“, подкрепен от Правилник за съфинансиране на културни прокети. Част е от Културния календар на Бургас!

STEAM ROOM e артистичен екип, работещ в сферата на хореография и танц. Екипът е сформиран от Александър Георгиев- Аце, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас- трима хореографи/ танцьори, активно работещи в страната и в чужбина.

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук