18.3 C
Бургас
петък, май 27, 2022

Протестно шествие на превозвачите в Бургас: Ще фалираме (видео)

Десетки туристически автобуси и микробуси се събраха на летище Бургас и се отправиха на протестно шествие по улиците на града. Превозвачите се оплакаха, че заради пандемията са спрели всякакви превози, а сезонът е под въпрос. Превозвачите настояват държавата да им помогне, за да стартират бизнеса си, тъй като имат натрупани задържения към НАП, НОИ, наемни на гаражи и т.н. 

Затова в серия от писма до кабинета те настояват за  безлихвено отсрочване на всички плащания към бюджета, дължими след 13 март 2020 г. за период  минимум от половин година;  безвъзмездна финансова помощ до 50 000 лв. ;  безлихвени заеми за оборотни средства от минимум 100 000 лв. с 2 години гратисен период от 2 години;  нисколихвени кредити за оборотни средства и инвестиции на минимум 300 000 лв.   Превозвачите коментираха и обещаната от транспротния министър помощ по 290 лв. и покриване на осигуровките за шест месеца.

Добромир Симов- координаторът на Сдружение „Случаен превоз“ в Бургас- Много му благодаря на министър за обещаните 290лв., но тази помощ е за тези колеги, които ще започнат да работят от  1 юли. За тези, които ще започнат октомври или въобще няма да започнат по ред причини не знам как ще им помогне, какво правим до първи юли!? Ние вече 6 месеца стоим.

  Даниел Петков- собственик на фирма за туристически превози- Дори и да тръгне сезонът ние няма как да заработим. Ние буквално сме спрели от януари месец. Ние нямаме други линии. Правим само износ на туристи , тоест българският турист , който пътува в Европа и туристите, които идват тука по Черноморието

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук