22.1 C
Бургас
понеделник, юни 27, 2022

Проверяват общината в Бургас по сигнал за „Росенец“ от септември. Текат разпити

Полицията предприе акция по претърсвания и изземания на документи от сградата на община Бургас. По информация на BOA проверката е свързана с постъпили сигнали за нередности с терени в парк „Росенец” от месец септември. Към момента от администрацията в морския град не коментират подробности, но уточниха единствено, че проверки се извършват постоянно. До този момент обаче подобна акция в местната администрация не е извършвана.

„Подали сме редица сигнали за нередности до институциите. Нарушенията са много, това което най-много ни притеснява е ограничаването на достъпа с пътя, който искаха да отдадат, със сградите, които са построени там„, коментира Бисер Русимов от ОЗБГ.

„Да бъде извършена проверка, и по-скоро за земите. За тяхното разграбване. Трябва да се види кой е виновен. Според мен са замесени различни институции, различни хора. Тук не говорим само за община Бургас, но и на национално ниво. Виновните трябва да си понесат отговорността„, каза и Стефан Петров от същата организация.

Производството се извършва под надзора на Окръжната прокуратура в Бургас. А проверки се извършват и в областна администрация Бургас, разпитани са няколко държавни служители. Очаквайте подробности. 

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук