26.6 C
Бургас
събота, май 28, 2022

Започна обновяването на големия парк в Каблешково

Започна изпълнението на проекта за обновяване на общинския парк в гр. Каблешково, с осигурено безвъзмездното финансиране от Държавен фонд „Земеделие“ , чрез Местна инициативна група (МИГ) Поморие, по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Ремонтните дейности обхващат цялостно преасфалтиране на алеите и поставяне на нови градински бордюри. Площите, настлани с тротоарни плочи ще се ремонтират, като изцяло ще се подменят с нови настилки от естествен камък. Доставката на ново парково обзавеждане и детски спортни съоръжения също са част от проекта.

В парка, с обща площ от 12 190 кв. м.,  са обособени мемориална зона с паметник на патрона на града – Тодор Каблешков, който също е в процес на изпълнение. На мястото на старата детска площадка ще се обособят два къта за игри на деца в различна възрастова група – до 3 г. и от 3 – 12 г., включително и за деца с увреждания.

Съществуващите осветителни тела ще бъдат подменени с нови LED (енергоспестяващи). Растителността ще се запази, като на места ще се възстанови със затревяване с устойчива на отъпкване тревна смеска.

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук