12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Руски журналисти в Несебър: Руснаците ще продължават да купуват имоти и да почиват в България

Главни редактори и водещи журналисти от електронни и печатни медии от Московска област на Руската федерация са на рекламен тур в България, с цел запознаване с възможностите на Черноморските ни курорти за почивка и инвестиции в недвижими имоти.

Кметът на Несебър  Николай Димитров ги прие  в Стария Несебър в сградата на възстановеното старо кметство на града на ЮНЕСКО, която е паметник на културата. Градоначалникът информира, че 38 000 руски граждани имат имоти на територията на община Несебър.

Руските журналисти бяха категорични, че информациите за отлив на техни сънародници от българските курорти са силно преувеличени, но все пак геополитиката и спада на руската рубла са дали своето отражение при планирането на почивките и купуването на недвижими имоти.

„Когато пристигнах тук с учудване разбрах, че мой приятел неотдавна си е купил жилище в Несебър. Има интерес към имоти по Българското Черноморие, просто в момента има кратко икономическо затишие, политическите причини също оказват влияние. Причина за временния спад на интереса към имоти има и срива на рублата спрямо долара и еврото”, сподели Алексей Сокольски.

Кметът Николай Димитров запозна представителите на руските медии с хилядолетната история на Несебър и с развитието в града на културно-исторически, поклоннически, сватбен  и  фестивален туризъм. Журналистите имаха възможност да разгледат емблематичните средновековни църкви в Стария град и да усетят неповторимата атмосфера на града-държава.

„Несебър е тези улички, тези малки градинки, тази древност…Вие знаете ли, идваш тук и цялото това съчетание на история и море те кара да останеш без дъх.” , разказа за впечатленията си Любовь Клюева. Руските журналисти подариха на кмета сувенири и обещаха отново да се върнат в Несебър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук