19.1 C
Бургас
петък, май 27, 2022

Кенгуру избяга от зоопарк, отиде на кръчма и изчезна

Кенгуру избяга от зоопарк в Шотландия, след което се отби в едно от местните питейни заведения и изчезна безследно, съобщава електронното издание UPI.

Ники Джонстън е управител на зоопарка Уолкмил, където посетителите имат възможност да общуват с животните и дори да ги галят. Шестмесечното кенгуру Еди е един от „новодомците“ в приюта, заедно с още едно кенгуру, гигантска костенурка и три суриката.

Новите обитатели пристигнали в Уолкмил миналата седмица, но Еди решил да избере свободата още по време на преместването в новата „квартира“. Той се измъкнал от служителите на зоопарка и побягнал, като успял да прескочи и загражденията.

„Малко по-късно той е забелязан на около километър и половина от мястото. След това местни жители твърдят, че са го забелязали пред една от кръчмите в района на Ню Диър, откъдето се е насочил към Къминстаун и Търиф. Това е последният път, в който са го видели. След това следите му се губят“, обяснява Ники Джонстън.

Той е публикувал снимка на кенгуруту в местните групи във Facebook с молба за съдействие, ако някой го забележи. В съобщението се посочва, че животното вероятно е уплашено и трудно ще бъде уловено, освен ако не бъде приклещено в някакво затворено пространство.

„Не можем да се разхождаме из полето с надежда да го видим, така че просто ще трябва да изчакаме да се появи някъде. Тревожа се за него, защото е уплашен и сигурно му е студено“, казва Джонстън.

По думите му кенгуруту не е агресивно, а и е още малко, с височина от около 25 сантиметра, затова хората не бива да се притесняват, ако го срещнат./profit.bg

Последни новини
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук